Pranayama – joogahengityksen verkkokurssi

Hengitysharjoitukset vähentävät stressiä ja auttavat rentoutumaan.

Hengitysharjoitukset vähentävät stressiä ja auttavat rentoutumaan.

PRANAYAMA – JOOGAHENGITYKSEN VERKKOKURSSI

Tule mukaan opettelemaan hengittämistä kokeneen ja asiantuntevan joogaopettaja Jattamarie Rauhaluodon johdolla! Pranayama-verkkokurssin avulla saat hengähdyshetkiä arkeesi. Joogahengityksen verkkokurssi sopii kaikille hengityksestä kiinnostuneille, sillä aiempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla. Joogan harrastajana puolestaan syvennät Pranayama-verkkokurssin avulla joogatietämystäsi ja saat enemmän irti asanaharjoituksestasi!

Mikä on verkkokurssi?

Verkkokurssi tarjoaa mahdollisuuden joustavaan osallistumiseen! Opettaja on läsnä kurssilla opetusvideoiden muodossa 24/7, joten voit tehdä opettajan johdolla hengitysharjoituksia missä ja milloin vain – vaikka keskellä yötä! Voit opiskella juuri silloin kuin itsellesi parhaiten sopii riippumatta siitä missä olet: töissä, kotona, mökillä, matkalla... Voit seurata opetusta pidemmän aikaa tai tehdä vain muutaman minuutin kestoisia hengitysharjoituksia. Verkkokurssi joustaa ja mukautuu omien menojesi ja aikataulujesi mukaan! Verkkokurssin kautta sinulla on myös suora yhteys opettajaan ja voit kysyä häneltä neuvoa, mikäli tarvitset apua harjoitusten kanssa.

Tutustu Pranayama-verkkokurssiin!

Pranayama-verkkokurssin hengitysharjoitusten avulla tulet tietoiseksi hengityksestäsi. Tietoinen hengittäminen on palauttavaa lepoa, joka virkistää ja rentouttaa niin kehon kuin mielen. Kurssin opettajana toimii kokenut joogaopettaja Jattamarie Rauhaluoto, joka on ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä jo vuodesta 1992 ja pitänyt lukuisia joogakursseja vuodesta 2004 alkaen. Jattamarie aloitti joogan kaksikymmentä vuotta sitten Tukholmassa ja hän on osallistunut lukuisten joogaopettajien kursseille ympäri maailmaa. Joogaopettajakoulutuksensa (astangajoogan 1. ja 2. sarjat) Jattamarie on käynyt Kaliforniassa Tim Millerin opissa.

Tule mukaan opettelemaan hengittämistä kokeneen ja asiantuntevan joogaopettaja Jattamarie Rauhaluodon johdolla! Tässä videossa Jattamarie kertoo mm. mitä hyötyä hengittämisestä on ja miksi sinun kannattaa osallistua Pranayama-verkkokurssille.

Tämän sivun lopusta löydät vielä kolme ilmaista videota, joissa Jattamarie opettaa hengitysharjoituksia ja kertoo lisää Pranayama -verkkokurssin sisällöstä.

Verkkokurssi sisältää neljä osiosta:

1. Hengityksen perusasiat

 • Opettajan terveiset

 • Kurssiesittely ja käytännönohjeita

 • Asana, Surya Namaskara

 • Hengityksen kolme vaihetta

 • Hengitysharjoituksia: rintakehä ja alavatsa

2. Bandhat, Drishti, Ujjayi

 • Bandhat eli kehon lukot, Buddha Belly

 • Drishti eli katseenkohdistaminen

 • Ujjayi-hengitys

3. Joogan 8 haaraa, Pranamaya Kosha

 • Joogan kahdeksan haaraa

 • Nadit & vuorosierainhengitys

 • Chakrat & Pratyahara Pranayama

 • Kriya

4. Astangajooga Pranayaman osat 1–3

 • Rechaka Kumbhaka Puraka Kumbhaka

 • Puraka Rechaka Kumbhaka

 • Nadi Sodahanan alkuosa eli Sama Vrtti

 • Ashtanga Pranayama 1–3

Verkkokurssi sisältää sekä hengitykseen että joogaan liittyvää teoriaa ja käytännön hengitysharjoituksia. Opit kurssilla yli kymmenen erilaista hengitysharjoitusta, joita voit myöhemmin harjoitella omatoimisesti missä ja milloin vain. Voit edetä verkkokurssilla omaan tahtiisi ja tarvittaessa palata kertaamaan jo opittuja asioita.

Osallistuaksesi verkkokurssille sinulla tulee olla käytössäsi nettiyhteys ja tietokone/tabletti/älypuhelin.

Kurssimateriaali on käytössäsi 30 päivää.

Osallistujien palautetta Pranayama -verkkokurssista:

Kurssi oli aivan loistava! Tykkäsin todella paljon :) Suurkiitos ihanasta kurssista!
— Saara
Kiitos paljon kurssista! Vaikka en ole ehtinyt tehdä harjoituksia niin usein kuin olisin toivonut, huomaan silti muutosta omassa mielessäni. Teknisesti verkkokurssi on toiminut tosi hyvin.
— Laura
Kiitos kurssista! En ole ennen mitään verkkokursseja käynyt, ja olin hieman epäileväinen aluksi, mutta tämä oli kyllä kokonaisuutena todella hyvä kokemus. Sekä infotekstit että videot ovat olleet selkeitä ja hyvin toteutettuja. Olen palannut verkkokurssin pariin säännöllisesti. Kiitos ja toivottavasti muutkin löytävät tämän kurssin!
— Niko

Katso kolme ilmaista videota ja tutustu verkkokurssin sisältöön!

Verkkokurssin ensimmäisessä osiossa opit aistimaan miten hengitys kulkee kehosi sisään ja kehostasi ulos. Lisäksi kuulet miksi sinun kannattaa hengittää suun sijasta nenän kautta. Katso oheinen video ja tunne miten jo lyhyt hengityshetki auttaa sinua rentoutumaan ja virkistymään. Videon kesto 6 min.

Tässä videossa Jattamarie kertoo kehon lukoista eli bandhoista. Samalla kuulet miksi ryhti löytyy lantiosta eikä rintakehästä. Opit myös vahvistamaan lantionpohjaa ja syviä vatsalihaksiasi Buddha Belly -harjoituksella. Lantionseudun aktivointi ja rentouttaminen on tärkeää, jotta pääset eroon lantioon varastoituneista tunteista, kuten vihasta. Videon kesto 10 min.

Oheisen videon myötä opit miten energia eli prana virtaa kehossasi ja kuulet mitä ovat chakrat, nadit ja pratyahara. Pranayama-verkkokurssin kolmannella viikolla tutustutaan energiakehoon ja tehdään mm. oheisen videon Pratyahara-hengitysharjoitus, jonka avulla saavutat keskittyneen olotilan. Videon kesto 15 min.

Ilmoittaudu verkkokurssille!

Verkkokurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse (jatta@karmastudio.fi).