ASTANGAJOOGAKOULUTUS

 Koulutuksessa harjoitellaan mm. asentojen avustamista.

Koulutuksessa harjoitellaan mm. asentojen avustamista.

ASTANGAJOOGAN SYVENTÄVÄ PERUSKOULUTUS

Sähköisen ilmoittautumislomakkeen löydät tämän sivun lopusta.

Koulutus sisältää viisi lähiopetusviikonloppua, joiden aikana syvennät tietämystäsi astangajoogasta niin käytännössä kuin teoriassakin. Lähiopetusten lisäksi voit suorittaa vapaaehtoista itsenäistä opiskelua kuten omatoimisia joogaharjoituksia, joogatuntien ohjaamista ja joogateksteihin tutustumista. Itsenäisen opiskelun määrä riippuu täysin halustasi opiskella lähijaksojen ulkopuolella. 

MILLOIN? MISSÄ?

Lähiopetusta on kerran kuukaudessa perjantaisin klo 18-20, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8-13 ja klo 15-18. 

Esimerkki aikataulusta:

 • perjantaina 18-20 kertaus
 • lauantaina 8-9 pranayama, 9-11 ohjattu harjoitus, 11-13 joogateoria ja -filosofia, 15-18 asanatekniikka
 • sunnuntaina 8-9 pranayama, 9-11 mysore, 11-13 bhajanit & ohjaaminen, 15-18 asanatekniikka

Kurssipaikkana on Karma Studio (Eerikinkatu 38, Turku).

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Astangajoogan syventävä koulutus sopii astangajoogaa säännöllisesti ja sitoutuneesti harjoitteleville harrastajille sekä joogaopettajille, jotka haluavat oppia ohjaamaan astangajoogaa. Suosituksena on muutaman vuoden säännöllinen joogaharjoittelu. Tärkeintä on kuitenkin halusi syventää joogaharjoitustasi ja sitoutua koko koulutukseen.

KOULUTUKSEN TAVOITE

Astangajoogan peruskoulutuksen tavoitteena on:

 • ymmärtää oman säännöllisen joogaharjoituksen tärkeys
 • oppia joogafilosofian peruskäsitteet sekä teoriassa että käytännössä 
 • ohjata kohti kokonaisvaltaista joogista elämäntapaa
 • antaa valmiudet ohjata astangajoogan alkeistunteja sekä Mysore-harjoituksena että ohjattuna harjoituksena
 Asanatyöskentely on koulutuksen keskeisin osa! Opit kaiken mahdollisen astangajoogan perusasanoista, joihin koko asentoharjoitus pohjautuu.

Asanatyöskentely on koulutuksen keskeisin osa! Opit kaiken mahdollisen astangajoogan perusasanoista, joihin koko asentoharjoitus pohjautuu.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Koulutus sisältää viisi eri osa-aluetta:

1. Oma joogaharjoittelu

Säännöllinen ja sitoutunut joogaharjoittelu on perusta joogiselle elämäntavalle. Astangajooga pohjautuu fyysiseen asentoharjoitukseen, jonka avulla puhdistetaan sekä kehoa että mieltä. Asanoiden avulla opit tuntemaan kehosi anatomiaa ja toimintaa sekä mielesi liikkeitä. 

2. Asanoiden avustaminen ja ohjaaminen

Asanatyöskentely on yksi koulutuksen keskeisimmistä asioista, sillä asanoiden avulla opit itsestäsi, kehostasi ja mielesi liikkeistä. Lähiopetuksessa käydään läpi asentojen turvallinen linjaus ja avustaminen, jotta harjoitus sopii erilaisille kehotyypeille sekä eri vaiheessa oleville joogan harrastajille. Opit ymmärtämään anatomisesti oikean linjauksen tärkeyden sekä modifioimaan asentoja eri kehotyypeille ja tilanteisiin sopiviksi. Opit myös avustamaan jooga-asentoja “hands-on” harjoituksissa. Astangajoogaharjoitus tapahtuu hengityksen tahdissa, joten opit laskemaan oikean vinyasan eli hengitysten määrän. Opit ymmärtämään asentojen sanskritin kieliset nimet sekä tuntemaan asentojen vaikutukset.

Jos tarkoituksenasi on myös opettaa joogaa muille, niin lähiopetusten välissä voit lisäksi pitää harjoitustunteja esim. ystävillesi tai muille kurssilaisille. Karma Studio on käytössäsi sekä omatoimisia joogaharjoituksiasi että opetusharjoituksiasi varten. Lähiopetusten lisäksi käyttämäsi ylimääräinen aika kurssimateriaalin ja joogan parissa kirjataan ylös, jolloin myös nämä tunnit näkyvät kurssitodistuksessasi lähiopetustuntien lisäksi.

3. Joogafilosofia ja -teoria

Astangajoogaharjoitus pohjautuu Patanjalin joogasutriin, joiden avulla opit ymmärtämään joogafilosofiaa sekä joogista elämäntapaa. Opit vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä jooga on? 
 • Mistä jooga on saanut alkunsa?
 • Mikä on joogan päämäärä?

Lähiopetuksessa tutustumme myös muihin keskeisiin joogateksteihin sekä käsitteisiin kuten koshat, nadit ja chakrat.

4. Pranayama

Hengitysharjoitusten avulla pääset käsiksi elinvoiman eli pranan lisäämiseen, opit keskittymään ja opit kääntämään huomiosi ulkoisesta kohti sisäistä maailmaasi. Pranayama toimii linkkinä joogan ulkoisen ja sisäisen harjoituksen välillä. Lähiopetusjaksoilla opit yksinkertaisia hengitysharjoituksia, joita voit harjoitella itseksesi tai opettaa muille esim. joogan alkeistunneilla.

5. Mantrat ja bhajanit

Mantrojen ja bhajanien avulla opit työstämään henkistä kasvuasi kohti joogista elämää. Mantrat ja bhajanit avaavat sydämesi äänen avulla. Samalla harjoittelemme äänenkäyttöä opetustilanteissa. Vahvasta ja karismaattisesta äänestä on apua missä tahansa esiintymis- tai puhetilanteessa.

 Jattamarie Rauhaluoto on opettanut joogaa vuodesta 2004 alkaen. Hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa astangajoogasta on saavuttanut suosiota oppilaiden keskuudessa.

Jattamarie Rauhaluoto on opettanut joogaa vuodesta 2004 alkaen. Hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa astangajoogasta on saavuttanut suosiota oppilaiden keskuudessa.

KOULUTTAJA

Astangajoogan peruskoulutuksen kouluttajana toimii Jattamarie Rauhaluoto (synt. 1977), jolla on pitkä kokemus sekä joogaharjoittelusta että opettamisesta. Jattamarie aloitti astangajoogan vuonna 1998 Tukholmassa Maria Booxin tunneilla. Tästä alkoi jo kaksikymmentä vuotta kestänyt tutkimusmatka joogan parissa. Vuosien varrella Jattamarie on osallistunut lukuisten joogaopettajien (mm. Tim Miller, Petri Räisänen, David Swenson, Lino Miele, Kino MacGregor, Taylor Hunt, Laruga Glaser, Aleix Grino) tunneille ja kursseille sekä Suomessa että ulkomailla. Astangajoogan 1. ja 2. sarjan opettajakoulutukset Jattamarie on suorittanut vuosina 2015-2016 Kaliforniassa Tim Millerin opissa.

Jattamarie aloitti liikunnanohjaamisen jo 15-vuotiaana valmentaessaan rytmistä kilpavoimistelua Turussa. Rytmisen ja joukkuevoimistelun ohessa Jattamarie tanssi balettia ja jazz-tanssia. Jattamarie valmistui  balettitanssijaksi Tukholman kuninkaallisesta balettikoulusta vuonna 1998, jonka jälkeen hän jatkoi tanssiopintojaan Tukholman Danshögskolanissa. Tanssijan töiden ohella Jattamarie toimi tarjoilijana ja lentoemäntänä, kunnes hän vuonna 2012 siirtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja perusti Karma Studion. Tällä hetkellä Jattamarie joogaa Barcelonassa, jossa hän syventää omaa joogaharjoitustaan, joka käsittää astangajoogan 1. ja 2. sarjat sekä pranayamaa.

HINTA

1950 euroa (maksu yhdessä erässä) tai 2145 euroa (maksu kolmessa erässä á 715 euroa). Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty saat sähköpostitse laskun, joka tulee maksaa eräpäivään mennessä. Hinta sisältää:

 1. viisi lähiopetusviikonloppua Karma Studiolla
 2. kurssimateriaalin (mm. astangajoogan 1. sarjan työkirjan ja Pranayama-verkkokurssin)
 3. Karma Studion ilmainen käyttö omatoimisiin joogaharjoituksiin koulutuksen ajan
 4. ilmainen osallistuminen kaikille Jattamarien joogatunneille Karma Studiolla koulutuksen ajan
 5. yhden 60 min. yksityistunnin Jattamarien kanssa

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen ilmoittautumislomake. Koulutukseen otetaan mukaan max. 12 osallistujaa. Voit täyttää ilmoittautumislomakkeen, mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta. Ilmoittautumisestasi tulee sitova vasta kun olet maksanut koulutusmaksun tai osan siitä.

PERUUTUSEHDOT & VAKUUTUS

Maksettuasi laskun 1. erän tai koko koulutusmaksun olet sitoutunut osallistumaan koulutukseen. Maksua ei palauteta, mikäli jätät koulutuksen kesken tai et pääse osallistumaan kaikkiin lähiopetusjaksoihin. Osallistujien tulee huolehtia itse omista vakuutuksistaan. Karma Studio suosittelee esim. vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ottamista. Karma Studio ei ole vastuussa osallistujien loukkaantumisista koulutuksen aikana.